De Sokkel van Teniers

Athar Jaber

2014

SC / 94 pages / 24,5 x 17 cm

Published by: Royal Academy of Fine Arts Antwerp - Artesis University College
Language: NL
Author: Athar Jaber
Design: Ina Kurthen
Print: GuidoMaesPrintingDeluxe, Gent
ISBN: 978 94 9052 127 1
Price: 10.00 EUR

Dit is Track Report 14/02.

De lege sokkel van Teniers, met zijn eenzame monumentaliteit en de 19de-eeuwse tuin waarin hij zich bevindt, vormt de uitnodiging naar studenten van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten om te experimenteren met verschillende media. Een buitengewone plaats waarop jonge kunstenaars hun creativiteit kunnen uitoefenen en hun persoonlijke ideeën verder kunnen ontwikkelen.

In de afgelopen drie jaar werden er 19 masterstudenten geselecteerd om een werk te creëren voor de sokkel van Teniers. De affiches die hun project aankondigen zijn door de studenten zelf ontworpen en in zeefdruk uitgevoerd. De deelname van studenten uit verschillende afstudeerrichtingen heeft voor gevarieerde, verrassende en onorthodoxe resultaten gezorgd.  De publicatie vormt daar een neerslag van.

Met werk van Sehwi Oh, Mathias Goyvaerts, Bardhyl Bardhi Martinaj, Thomas Grödal, Vladimir Slavov, Fenneke Brookhuis, Veroniek Van Samang, Filip Collin, Geert Van Accom, Choi Soonhyun, Florian Mertens, Bram Van Meervelde, Jef Meyer, Quinten Van Essche, Borbala Kormos, Charissa Plasmans, Lori Wollens, Wim Helderweert en Dennis Ramaekers. Een project van Athar Jaber.

keywords: